Medical Laboratory Journal
Medical Laboratory Journal
mljgoums
Medical Sciences
http://mlj.goums.ac.ir
1
admin
2538-4449
10.52547/mlj
en
jalali
1394
4
1
gregorian
2015
7
1
9
2
online
1
fulltext
fa
اثر ضد میکروبی اسانس گیاه چای کوهی بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز
Antimicrobial effect of Stachys lavandulifolia Vachl essential oil on Listeria monocytogenes
تحقيقي
Original Paper
<p dir="rtl"></p>
<div>
<p dir="rtl"><strong>چکیده</strong></p>
<p dir="rtl"><strong><em> زمینه و هدف:</em></strong><em> اثرات ضد میکروبی اسانس های گیاهی به اثبات رسیده است. گیاه چای کوهی یکی از گیاهان دارویی است که در بسیاری از مناطق ایران به صورت خودرو رشد می یابد. این گیاه جهت درمان برخی از بیماری ها به صورت دم کرده مورد مصرف قرار می گیرد.</em></p>
<p dir="rtl"><strong><em> روش بررسی:</em></strong><em> بخش های هوایی</em> <em>گیاه چای کوهی در زمان گل دهی از دامنه های کوه سبلان در اردبیل جمع آوری و با دستگاه کلونجر اسانس روغنی آن جداسازی شد. ترکیبات شیمیایی اسانس به کمک دستگاه </em><em><span dir="ltr">GC</span></em><em><span dir="ltr">/</span></em><em><span dir="ltr">MS</span></em><em> شناسایی شد. حداقل غلظت ممانعت کنندگی رشد و باکتری کشی اسانس علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز </em><em><span dir="ltr">ATCC19118</span></em> <em> به روش میکرودایلوشن تعیین شد.</em></p>
<p dir="rtl"><strong><em> یـافـتـه هــا:</em></strong><em> 16 نـوع تـرکـیب شـیـمـیایـی در اســانــس ایــن گـیاه شـناسـایــی شــد و</em><em><span dir="ltr">terpinene(28%) </span></em><em>-γ،</em><em><span dir="ltr">Phenol(18/16%)</span></em><em>،</em><em><span dir="ltr">Myrcene (17/87%)</span></em> <em>و </em><em><span dir="ltr">α</span></em><em><span dir="ltr">-</span></em><em><span dir="ltr">Pinen(12/7%</span></em><em><span dir="ltr">)</span></em><em>-</em><em>بیشترین ترکیبات تشکیل دهنده اسانس بودند.</em> <em>مقادیر</em><em><span dir="ltr">MIC</span></em><em> و </em><em><span dir="ltr">MBC</span></em><em> اسانس برای باکتری لیستریا مونوسیتوژنز به ترتیب </em><em><span dir="ltr">ppm</span></em><em> 600 و</em> <em><span dir="ltr">ppm</span></em><em>2400</em><em> تعیین شد.</em></p>
<p dir="rtl"><strong><em> نتیجه گیری:</em></strong><em> نتایج نشان داد که گروه های مونوترپنی و سزکویی ترپنی ترکیبات اصلی تشکیل دهنده اسانس هستند و این اسانس علیه باکتری لیستریا مونوسیتوژنز دارای اثر باکتری کشی می باشد.</em></p>
<p dir="rtl"><strong><em> واژه های کلیدی:</em></strong><em> اسانس روغنی، چای کوهی، لیستریامونوسیتوژنز</em></p>
</div>
<p dir="rtl"></p>
<div>
<p><strong>Abstract</strong></p>
<p></p>
</div>
<div>
<p><strong>Background and Objective: </strong>It has been proved that plant essential oils have antimicrobial effects. Stachys Lavandulifolia Vachl is a medicinal plant growing wild in many parts of Iran, and is used as a brewed drink to treat some diseases.</p>
<p><strong>Material and Methods: </strong>Aerial parts of Stachys lavandulifolia Vachl at flowering were collected from the Sabalan mountainous area of Ardabil and its essential oil was extracted using a Clevenger-type apparatus. A GC/MS machine was used to identify the chemical constituents of this Essential oil. We used microdilution method to determine the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) of Essential oil against Listeria Monocytogenes <st1:stockticker w:st="on">ATCC</st1:stockticker>19118 bacteria<span dir="rtl">.</span></p>
<p><strong>Result: </strong>Sixteen chemical compounds were identified in this essential oil. Of these, <span dir="rtl">γ</span>-terpinene (28%), Phenol (18.16%), Myrcene (17.87%), and α-Pinen (12.7%) were the major ones. The MIC and MBC of the essential oil for Listeria Monocytogenes bacteria were 600 and 2400 ppm, respectively.</p>
<p><strong>Conclusion: </strong>Results showed that the Monoterpene and Sesquiterpene groups are the main constituents of this essential oil having bactericidal effects against Listeria Monocytogenes bacteria.</p>
<p><strong>Keywords</strong><strong><span dir="rtl">:</span></strong> Essential Oil, Stachys Lavandulifolia, Listeria Monocytogenes</p>
<p></p>
</div>
<p dir="rtl"></p>
اسانس روغنی, چای کوهی, لیستریامونوسیتوژنز
Essential Oil, Stachys Lavandulifolia, Listeria Monocytogenes
47
53
http://mlj.goums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-312&slc_lang=fa&sid=1
MohammadpourKanzaq, H
حسن محمدپور کنزق
100319475328460010622
100319475328460010622
No
Faculty of Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
Noroozi, M
مصطفی نوروزی
mnoroozi@ymail.com
100319475328460010623
100319475328460010623
Yes
Faculty of Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
Mahmoudi, R
رزاق محمودی
100319475328460010624
100319475328460010624
No
Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
Mohammadpoorasl, A
اصغر محمد پور اصل
100319475328460010625
100319475328460010625
No
School of Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
Zavoshy, R
رزا زاوشی
100319475328460010626
100319475328460010626
No
Faculty of Health, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
AsadiNadari, M
محمدرضا اسدی نداری
100319475328460010627
100319475328460010627
No
Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
دانشگاه تبریز، تبریز، ایران