دوره 5، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1396 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 32-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saadati M. Comparing the number of children ever born (CEB) of rural and urban migrant women to Tehran by regression tree model. Jorjani Biomed J 2017; 5 (2) :21-32
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-558-fa.html
سعادتی مهسا. مقایسه تعداد فرزندان زنده به‌دنیا آمده زنان شهری و روستایی مهاجر به تهران. فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی. 1396; 5 (2) :21-32

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-558-fa.html


مؤسسه مطالعات و مدیریت جامع و تخصصی جمعیت کشور، آمار زیستی، تهران، ایران ، mahsa.saadati@gmail.com
چکیده:   (9502 مشاهده)
زمینه و هدف: مهاجرت به عنوان یکی از پدیده‌های جمعیتی در هر شکل و با هر انگیزه یا پیامدی، تأثیرات اقتصادی- اجتماعی و فرهنگی گوناگونی را در سطوح محلی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی به دنبال دارد؛ از دیگر سو باروری نیز در مطالعات علوم بهداشتی و جمعیتی جایگاه ویژه‌ای دارد و پژوهشگران این حوزه‌ها همواره به بررسی تغییرات و روند این مقوله از ابعاد مختلف پرداخته‌اند. هدف از مطالعه حاضر، مدلسازی میانگین تعداد فرزندان زنده به دنیا آمده زنان مهاجر شهری و روستایی به شهرهای استان تهران با استفاده از رگرسیون درختی می‌باشد.
روش بررسی: داده‌ها بر اساس 2 درصد از داده‌های خام سرشماری سال 1390 به دست آمد و با استفاده از مدل رگرسیون درختی تحلیل شد. مدل‌های درختی، روش‌های آماری ناپارامتری هستند که پیش‌فرض‌های پیچیده و بعضاً غیرقابل تحقق روش‌های پارامتری متداول را نداشته و از دقت مناسبی برای مدلسازی نیز برخوردار هستند. این روش‌ها تفسیر ساده نتایج را به دنبال دارند و از این رو مورد توجه بسیاری از پژوهشگران در حوزه‌های مختلف اعم از علوم اجتماعی قرار گرفته‌اند.
یافته ها: سن، سطح تحصیلی، وضعیت شغلی، دلیل مهاجرت و وضعیت استفاده از اینترنت زنان مهاجر شهری و سن زنان مهاجر روستایی، به عنوان متغیرهای تأثیرگذار در پیش‌بینی میانگین تعداد فرزندان زنده به دنیا آمده به دست آمد.
نتیجه گیری: نتایج مستخرج از رگرسیون درختی حاکی از آن است که زنان مهاجر شهری در گروه‌های سنی بالاتر، با سطح تحصیلی پایین‌تر، غیرشاغل و کسانی که از اینترنت استفاده نمی‌کنند، میانگین تعداد فرزندان زنده بیشتری به دنیا آورده‌اند.
متن کامل [PDF 555 kb]   (1937 دریافت)    
نوع مقاله: تحقیقی | موضوع مقاله: آمار زیستی
دریافت: 1396/11/15 | پذیرش: 1396/11/15 | انتشار: 1396/11/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست پزشکی جرجانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Jorjani Biomedicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb