دوره 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1393 1393 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 1-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moghasemi S, Ajh N, Estaki T, Mirmiran P. The status, policies and programs of nutrition among in nursing mothers: A review article. Jorjani Biomed J 2014; 2 (2) :10-1
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-310-fa.html
مقسمی صدیقه، آژ نضال، استکی ترانه، میرمیران پروین. وضعیت، سیاست ها و برنامه های تغذیه ای مادران شیرده در ایران: یک مطالعه مروری. فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی. 1393; 2 (2) :10-1

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-310-fa.html


1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران/ مربی، عضو هیات علمی گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، ایران
2- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران/ مربی، عضو هیات علمی گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، ایران
3- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران، ایران
4- عضو هیات علمی گروه تغذیه و صنایع غذایی، پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، Mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (10545 مشاهده)

زمینه و هدف: زنان باردار یا شیرده و کودکان دو گروه جمعیتی آسیب پذیر نسبت به کمبودهای تغذیه ای هستند. هدف از مطالعه حاضر مروری بر وضعیت تغذیه ای زنان شیرده، به عنوان یکی از حلقه های اصلی زنجیره عوامل مؤثر بر سلامت نسل و جامعه، بررسی برنامه های تغذیه ای حمایتی موجود در ایران و ارائه راهکارهایی در این راستا است. روش بررسی: مطالعه مروری حاضر در فروردین ماه 1393 انجام شده است. کلیه مقالات مرتبط بدون محدودیت زمانی در پایگاه های ایران مدکس و مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) و Pub med مورد بررسی قرار گرفتند. پس از بررسی خلاصه مقالات، 15 مقاله فارسی و 13 مقاله انگلیسی مورد بررسی کامل قرار گرفتند. یافته ها: نتایج تحقیقات موجود درباره وضعیت تغذیه ای زنان شیرده حاکی از کمبودها یا الگوی نامناسب تغذیه ای زنان شیرده است. گرچه در تدوین استراتژی های تغذیه ای، زنان باردار یا شیرده و کودکان غالباً به یک اندازه مورد توجه اند اما در عمل زنان هدف برنامه های سلامت و تغذیه برای بهبود رشد جنین یا کودک بوده و توجه کمی به نیازهای تغذیه ای و سلامت خود آنها شده است. تغذیه زنان شیرده فراموش شده و تمرکز صرف بر تغذیه زنان در دورۀ پره ناتال به معنی نادیده انگاشتن مشکل پایه ای تر تغذیه زنان در سراسر زندگی شان می باشد. نتیجه گیری: اتخاذ رویکردی کل نگر به سلامت و تغذیه زنان به جای رویکرد سنتی که منحصراً بر دورۀ خاصی از زندگی تاکید دارد، منجر به ارتقا و تضمین سلامت زنان و نسل آینده خواهد شد.

نوع مقاله: مروری |
دریافت: 1394/5/9 | پذیرش: 1394/5/9 | انتشار: 1394/5/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست پزشکی جرجانی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Jorjani Biomedicine Journal

Designed & Developed by : Yektaweb