دوره 2، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1393 1393 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 19-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghahremani E, Maleki A, Ghafouri S, Feyzi N, Sadeghi S. The efficiency of wastewater treatment plant in an Industrial slaughterhouse in Sanandaj in 2012. Jorjani Biomed J 2014; 2 (2) :24-19
URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-312-fa.html
قهرمانی اسمعیل، ملکی افشین، غفوری سمیه، فیضی نسرین، صادقی شهرام. کارایی تصفیه خانه فاضلاب کشتارگاه صنعتی شهر سنندج در سال 1391. فصلنامه علمی پژوهشی زیست پزشکی جرجانی. 1393; 2 (2) :24-19

URL: http://goums.ac.ir/jorjanijournal/article-1-312-fa.html

1- مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران ، Shahram.snna@yahoo.com
زمینه و هدف: کشتارگاه های دام یکی از مراکز تولید فاضلاب با بار آلودگی بالا می باشد که در صورت عدم تصفیه ی مناسب می تواند باعث آلودگی فراوان محیطی شود. بنابراین قبل از ورود به محیط باید به روش مناسب تصقیه گردد. آگاهی از نحوه عملکرد این سیستم ها باعث کمک کردن به رفع نقص ها و افزایش راندمان آن ها می شود. لذا هدف از این مطالعه تعیین کارایی تصفیه خانه فاضلاب کشتارگاه صنعتی شهر سنندج در سال 1391 می باشد. روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی می باشد که در آزمایشگاه دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سنندج در سال 91 در مدت سه ماه به انجام رسید. هر هفته یک بار آزمایشات اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی (BOD) و مواد جامد معلق (TSS) و جمعاً 24 بار نمونه برداری از ورودی وخروجی تصفیه خانه به صورت لحظه ای صورت گرفت. آزمایشات بر اساس آخرین روش ارائه شده در کتاب استاندارد متد (آزمایشات آب و فاضلاب) بر روی آن انجام شد و در پایان نیز با استفاده از نرم افزار Excel تجزیه و تحلیل داده ها صورت گرفت. یافته ها: میانگین COD وBOD وTSS ورودی به تصفیه خانه به ترتیب 61±96/2036 ,220± 5/1216, 147±12/791 میلی گرم بر لیتر و میانگین خروجی آن ها از تصفیه خانه به ترتیب17±71/747, 8 ±5/517, 8± 51/306, میلی گرم بر لیتر و میانگین کل راندمان حذف برای هر یک از این پارامترها به ترتیب3± 29/63 درصد ,2 ± 45/57 درصد, 5 ± 25/61 درصد محاسبه شده است. نتیجه گیری: کیفیت پساب خروجی از تصفیه خانه ی کشتارگاه دام سنندج در همه ی ماه ها مطابق استانداردهای دفع پساب نبوده و در کل کارایی این تصفیه خانه در حذف آلاینده ها مطلوب نمی باشد لذا باید با استفاده از راهکارهای مناسب راندمان آن را بالا برد.
نوع مقاله: تحقیقی | موضوع مقاله: پزشکی عمومى
دریافت: 1394/5/9 | پذیرش: 1394/5/9 | انتشار: 1394/5/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله زیست پزشکی جرجانی می باشد.