پدیده سم زدایی پدیده ای است برای از بین بردن سموم بدن. این پدیده طی دو مرحله اتفاق می افتد. این دو مرحله شامل فاز ۱ و ۲ است. فاز ۱ بوسیله سیتوکروم p۴۵۰ کاتالیز می شود. محصولات تولید شده در فاز ۱ عمدتا اکسیزن فعال و ترکیباتی هستند که سبب آسیب به ارگان ها شده و این ترکیبات توسط آنزیم های فاز ۲ غیر فعال می شوند. بیش از ۷۵% پدیده سم زدایی در کبد انجام می شود اما در برخی موارد در موکوس روده هم انجام می شود.
غذاهایی که خاصیت سم زدایی دارند عبارتند از:
• مصرف روزانه حد اقل یک فنجان سبزیجات cruciferous (کاهو،کلم،،بروکلی...) که دارای اثر تقویتی بر آنزیم های فاز ۲ می باشند.
• مقدار کمی سیر که دارای اثر بر آنزیم های فاز ۲ می باشد.
• چای سبز بدون کافئین در صبح
• آب سبزیجات تازه شمل آب هویج، کرفس،چقندر،جعفری و زنجبیل
• چای و دم نو نوش های گیاهان دارویی از جمله ترکیبی از ریشه بابا آدم، ریشه دندلیوم زنجبیل،چوب دارچین
• لیمونن موجود در پوست مرکبات و روغن شوید
• غذاهای با سولفور بالا شامل تخم مرغ، پروتئین whey ، سیر و پیاز
• بیوفلاوونوئیدهای التهابی انگور، آلبالو و مرکبات که سبب بهبود آنزیم های فاز ۱ می شوند.
• کرفس که سبب کمک به سم زدایی و افزایش جریان صفراوی می شود.
• زردچوبه (کرکومینوئید ها) که خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد.
• کلروفیل موجود در سبزیجات سبز تیره
• رزماری که حاوی کارنوزول می باشد و آنزیم های سم زدایی را تقویت می کند.
• گشنیز که به حذف فلزات سنگین کمک می کند.
دفعات مشاهده: 3842 بار |
دفعات چاپ: 492 بار |
دفعات ارسال به دیگران: 0 بار |
0 نظر