پیام خود را بنویسید

اخبار شهرستان کردکوی : با خواص مفید نوشیدن ماء الشعیر بیشتر آشنا شویم

AWT IMAGE

  ماء الشعیر، آبجوی حلال

  ماء الشعیر و نوشابه‌های بر پایه مالت از شیره رقیق شده جوی جوانه زده بدست می‌آید.

  این نوشابه‌ها از مالت، عصاره رازک، ساکارز، گلوگز، مالتوز،ویتامین ث، انواع ویتامین B ،اسید‌های آلی،انواع اسید‌های آمینه ،املاح معدنی و آب گازدار تشکیل شده‌ است.

  مالت همان جوی جوانه زده‌ است که پس از گرفتن جوانه و خشک‌کردن مورد استفاده قرار می‌گیرد.در هنگام جوانه زدن،آنزیم‌های مختلف که در جو بصورت نهفته بوده‌اند فعال می‌شوند و حتی بعضی از آنزیم‌های جدید هم بوجود می‌آیند.این آنزیم‌ها موجب هیدرولیز کربوهیدراتها می‌شوند و در نهایت نشاسته را به مالتوز تبدیل می‌نمایند.علاوه بر آن در اثر جوانه زدن،دیواره سلول‌های آندوسپرم تراوا شده و آنزیم‌ها می‌توانند به‌آسانی روی مواد داخل مالت اثر بگذارند.بالاخره در اثر جوانه زدن مقدار بعضی از ویتامین‌ها مانند تیامین و ریبوفلاوین و اسید پنتوتونیک نیز ببیشتر می‌شود .

  ارزش غذایی در 100 گرم ماءالشعیر

  پروتئین

  8گرم

  مواد نشاسته‌ای

  78 گرم

  کلسیم

  16 میلی گرم

  فسفر

  189 میلی‌گرم

  آهن

  2 میلی‌گرم

  سدیم

  3‌ میلی‌گرم

  پتاسیم

  160 میلی‌گرم

  ویتامین B1

  12 میلی‌گرم

  ویتامین B2

  ویتامین B3

  5 میلی‌گرم

  3 میلی گرم

  منافع نوشیدن ماءالشعیر

  از بیست اسید آمینه لازم و ضروری برای بدن 16 عدد از آنها در ماء الشعیر وجود دارد که این اسید آمینه‌ها برای رشد کودکان بسیار ضروری است .دارای انواع ویتامین‌های گروه B بوده که در رشد مو و جلوگیری از ریزش آن و حتی در رفع خستگی اعصاب و روان بسیار موثر است.در هر لیتر این نوشابه حدود 20 میلی‌گرم ویتامین‌ث وجود دارد که با خوردن یک غذای ساده ویتامین دار کل ویتامین ث لازم برای بدن تامین می‌شود.بدلیل داشتن خاصیت ضد عفونی‌کنندگی روده برای جلوگیری از بیماری وبا بسیار مفید است.نوشیدن بیش از دو لیتر آن در عرض یک ساعت برخی از سنگ‌های کلیوی را دفع و مجاری ادرار را ضد‌عفونی می‌کند.به علت داشتن اسید‌های آلی و PH اسیدی برای بیمارانی که ترشح اسید معده آنها کم است مفید بوده و در هضم غذا نیز موثر است.از آنجاییکه این نوشیدنی سرشار از قند‌ها و ویتامین‌ها و املاح معدنی مختلف است برای مادران باردار و شیرده بسیار مفید است. علاوه بر اینها چون این محصول از منابع خوب ترکیبات فلاوونوئیدی،کاروتنوئیدی و آنتوسیانینی است مصرف آن در بهبود عملکرد عروق خون‌رسان و قلب،کاهش احتمال ابتلا به پرفشاری خون،سلامت کلیه‌ها،محافظت از بدن در برابر بروز سرطان و سکته‌های قلبی و مغزی بسیار موثر است .

  تهیه و تنظیم: بنفشه منوچهر

  کارشناس ارشد صنایع غذایی


دفعات مشاهده: 7265 بار   |   دفعات چاپ: 397 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 39 بار   |   0 نظر



CAPTCHA



ورود کاربران

آمار بازدید

  • كل کاربران ثبت شده: 5966 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 2348 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 3047653 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 97612 بازدید