در
این مراسم که در مدرسه دخترانه ریحانه شاهد برگزار شده بود بعد از تلاوت کلام ا...
مجید وسرود مقدس جمهوری اسلامیٰ دکتر موسی استیری مدیریت شبکه بهداشت ودرمان ضمن
عرض سلام وخسته نباشید به دانش آموزان ومسئولین و تبریک هفته سلامت مطالبی پیرامون
سلامتی واهمیت تغذیه بیان نمود .
دکتر
استیری گفت:با توجه به شعار امسال روز
جهانی بهداشت که «ایمنی غذا، از مزرعه تا
سفره» نامگذاری شده ٰ باید موضوع سلامت تغذیه مردم، بیش از پیش مورد توجه مسئولین
قرار گیرد.
وی
همچنین یاد آور شدٰ تغذیه سالم همراه با مواد غنی ومغذی علاوه بر اینکه سلامت
افراد را تضمین میکند باعث میشود تا هزینه های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی
ناسالم و بعضا آلوده نیز کاهش چشمگیری یابد. بنابراین، یکی از اهداف اصلی نظام های
سلامت در هر جامعه ای، سلامت مواد غذایی است که در برنامه غذایی مردم قرار دارد.
در پایان دکتر استیری به وضعیت سلامت محصولات کشاورزی وفرآورده های غذایی در کشور
پرداخت وگفت به دلیل استفاده نادرست و غیرعلمی از سموم و کودهای شیمیایی، سلامت مردم به مخاطره افتاده است. و همین مسئله
سبب گردیده که مسئولان نظام سلامت و وزارت بهداشت، در تلاش برای کاستن از این
مخاطرات باشند. اما، آنچه مسلم است اینکه با توجه به میزان بالای تولید محصولات
کشاورزی و... در کشور، بهبود این وضعیت نیازمند زمان تقریبا طولانی است. ودر نهایت
مدیریت شبکه بهداشت مینودشت با تاکید بر 5
نکته کلیدی سازمان جهانی بهداشت برای غذای
سالم مطالب خود را خاتمه داد .
1- تمییز نگه داشتن
2- جدا نگه داشتن مواد غذایی خام
از مواد غذایی پخته
3- پختن کامل مواد غذایی
4- پختن غذا با درجه حرارت مناسب
5- استفاده از آب و مواد غذایی سالم