پیام خود را بنویسید

اخبار : دکتر ملک زاده :تریاک عامل ایجاد پنج نوع سرطان در انسان است

 | تاریخ ارسال: 1392/9/30 | 

 

  معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور گفت: نتیجه مطالعات کوهورت( مطالعه هم گروهی ) در گلستان که بیش از یک دهه از عمر ان می گذرد ، جزء دستاورد های علمی پزشکی مهم در دنیا می باشد.

 

  مطالعه هم گروهی( Cohort Study ) نوعی مطالعه طولی (گونه ای از مطالعات مشاهده ای) است که در پزشکی، علوم اجتماعی، علوم آماری و اکولوژی کاربرد دارد. این مطالعات به بررسی فاکتورهای خطر می پردازد و گروهی از افراد سالم (بدور از بیماری) را تحت بررسی قرار می دهد. از روابط و همبستگی ها جهت تعیین میزان خطر عوامل خطر درکنار هم استفاده می کند.

، دکتر ˈرضا ملک زادهˈ که به همراه روسای دانشگاههای علوم پزشکی تبریز ،گیلان ،یزد و زاهدان برای بازدید از مطالعات کوهورت به استان گلستان سفر کرده بود در جمع اعضای هیات رییسه دانشگاه واعضای تیم بازدیدکننده افزود: اولین دستاورد این بود که ˈتریاکˈ که متاسفانه از سوی برخی به عنوان دارو تجویز می شود، باعث ایجاد پنج نوع سرطان شده و این خطرات را سازمان جهانی بهداشت به عنوان دستاورد برسمیت شناخته است .

به گفته وی، افرادی که از تریاک استفاده می کنند، دو برابر بیشتر در معرض بیماری های دیابتی قرار دارند و خطر تریاک سه برابر بیشتر از خطر سیگار است.

وی تصریح کرد: دومین دستاورد این مطالعه در خصوص چای داغ بود که با مطالعه درجه حرارت چای در 50 هزار نفر جمعیت آماری، به عنوان قوی ترین عامل سرطان مری در استان شناخته شد.

وی ادامه داد: البته بعد از این دستاورد، نتایج آن در کشورهای آفریقای جنوبی، کنیا و حتی برزیل نیز به تائید رسید.

,وی افزود:افرادی که مسواک نمی زنند و دندان خراب تا 40 سالگی دارند، سکته قلبی و مغزی آنان سه تا چهار برابر بیشتر از دیگران است.

ملک زاده افزود: این دستاورد مربوط به مطالعات کوهورت می باشد که در کشورهای دیگر، میزان مطالعه آنان از ما کمتر بوده است.

به گفته معاون وزیر، ما آمادگی لازم برای ساخت مرکز کوهورت در استان های مختلف کشور و دانشگاه های مختلف علوم پزشکی به خصوص در استان های سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، یزد، فارس، مازندران و گیلان داریم و امروز دانشگاه علوم پزشکی فسا نیز بدون نیاز به اعتبارات از وزارتخانه به خوبی در این مسیر گام برداشته است.

وی اظهار کرد: معتقدیم اگر در هر استان 10 هزار نفر مورد آزمایش قرار گیرند با توجه به تنوع قومیتی در کشور، بهتر از آن است که در یک استان 50 هزار نفر مورد مطالعه باشند، زیرا از سوی دیگر نتایج زودتر به دست خواهد آمد.

وی ادامه داد: مطالعات باید بتواند نیازها و مشکلات بخش سلامت جامعه را برطرف کند.

ملک زاده در ادامه گفت: با پیشگیری از بیماری های مزمن مانند سرطان، بیماری های قلبی و عروقی، کلیه، کبد و غیره، می توان تا 80 درصد جلوی آنها را گرفت و تا 10 سال به عمر بیمارانی که در آستانه مبتلا شدن قرار دارند، افزود.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور افزود: اگر بخواهیم بعد از مبتلا شدن، به فکر چاره و درمان بیافتیم، شاید نتوانیم نتایج خوبی را به دست آوریم.

وی با اشاره به این که امروز دو میلیون محقق در دنیا در حال تحقیق در علم پزشکی هستند، اظهار کرد: اگر می خواهیم در این علم پیشرفت داشته باشیم، باید در دانشگاه ها زیرساخت های لازم را ایجاد کنیم.

وی خاطر نشان کرد: از آنجا که ما بستر لازم در دانشگاه ها را نداریم، افراد نوآوری کننده و محققین از دست می روند.

در مرکز مطالعات کوهورت در استان گلستان، 50 هزار نفر جامعه آماری از شهر و روستا در نظر گرفته شده که از سال 1379 فعالیت خود را این مرکز آغاز کرده و طی این مدت 4 هزار نفر فوت کرده اند که از مرگ این افراد هم نتایج خوبی به دست آمده است.

این مرکز تا زمان فوت 50 هزار نفر به تحقیقات و مطالعات خود ادامه می دهند.

AWT IMAGE

 



دفعات مشاهده: 2178 بار   |   دفعات چاپ: 302 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 13 بار   |   0 نظر




ورود کاربران

آمار بازدید

  • كل کاربران ثبت شده: 7268 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 2821 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 1475046 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 107931 بازدید